NEXT LEVEL APP

Leren via je smartphone

De Next Level App is een leerapplicatie die het mogelijk maakt om op eenvoudige wijze te oefenen met lesstof. De applicatie stuurt volgens een zelf in te stellen frequentie korte leerprikkels naar de smartphone van de gebruiker. Deze kan vervolgens op een zelf gekozen moment de kennisvragen beantwoorden. Op deze manier kan kennis in een paar minuten per week worden getraind. Gebruikers krijgen direct feedback en uitleg over het juiste antwoord. Heb je een antwoord goed? Dan krijg je punten als beloning. Heb je een antwoord fout? Dan komt de vraag op een later moment weer terug, net zo lang tot je het juiste antwoord hebt gegeven.

Wie traditionele vormen van scholing volgt, zal het ongetwijfeld herkennen: op het moment van leren is het kennisniveau maximaal, maar naarmate de tijd verstrijkt neemt deze kennis steeds verder af. De Next Level App doorbreekt deze zogenaamde vergeetcurve door uit te gaan van de kracht van herhaling. Door steeds een paar minuten per week lesstof te herhalen, blijft de kennis beter behouden en is het leerrendement aanzienlijk hoger. De applicatie is daarmee een perfect leermiddel als aanvulling op klassikale lessen of online cursussen. De Next Level App is beschikbaar voor Android en IOS. Daarnaast is er een webversie van de Next Level App beschikbaar.

Wil jouw organisatie gebruikmaken van de Next Level App als leermethode? In overleg zetten wij jouw vakinhoudelijke kennis om in uitdagende vragenbanken die via de Next Level App aan jouw medewerkers aanbieden. Het is ook mogelijk om een beheerdersrol van het Next Level App-systeem af te nemen. Hiermee kun je zelf onderwerpen en vragen in de app plaatsen, eventueel voorzien van video’s, geluidsfragmenten of afbeeldingen. Als beheerder kun je bovendien de gebruikers volgen en alle resultaten en gescoorde punten beheren. TVOsolutions verzorgt een korte training zodat je alle aspecten van het beheersysteem leert kennen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!